BD4Women BV - Voor de ambitieuze & talentvolle vrouw


Allereerst namens het hele team van BD, wensen wij u hele fijne paasdagen!
Hoogtepunten april 2014


Met dit project begeleiden wij hoog opgeleide Wajongers met fysieke beperkingen naar de arbeidsmarkt.
Dit voor een periode van 6 maanden. Vanuit dit project is Janil Cairo geplaatst bij Vaneveld Bewindvoering BV als assistent bewindvoerder.
Wij wensen haar veel succes voor de komende periode!

Foto: Janil Cairo

Deze maand is het project 'Schitteren in de toekomst' van start gegaan. Door middel van een traject van 12 maanden begeleiden wij mensen met een Wajong uitkering op een persoonlijke manier naar de arbeidsmarkt.
In de volgende nieuwsbrief zullen we hier uitgebreid op in gaan.Met veel enthousiasme kunnen u mededelen dat wij een samenwerking met de gemeente Rotterdam tot stand hebben gebracht.  'Joboffer'

Sinds november 2012 selecteren wij vanuit diverse gemeenten gemotiveerde vrouwen voor het project 'Alleenstaande moeder naar de arbeidsmarkt'
Ook voor de maand april zijn 7 vrouwen begonnen met de persoonlijkheidstest, empowerment-/ assertiviteitstraining en de presentation & ambition training. Na afronding van deze trainingen gaan wij intensief op zoek naar een passende werkgever voor deze kandidaten. Natuurlijk hebben we deze maand weer succes geboekt.(zie interview)

Interview met Dikra Ghoudou

Foto : Dikra Ghoudou
Dikra is in december 2013 geselecteerd om mee te doen aan het'alleenstaande moeder naar de arbeidsmarkt' project.
Graag wil zij haar ervaringen met BD met ons delen.

"Vanuit de gemeente ben ik voorgesteld aan BD voor het Alleenstaande moeder project. Ik ben er openminded en zonder verwachtingen naar toe gegaan. Na de eerste presentatie met Carrière Coach Patricia Wildenburg van BD, jobcoaches en matchmakers van de Gemeente Almere was ik enthousiast geworden.
Tijdens het traject vond ik de empowerment-/ assertiviteitstraining van Ruth Delobi-Aron erg leuk. Vooral omdat de overige kandidaten in mijn groep erg gezellig waren, het leek alsof ik elke week met een groep vriendinnen bij elkaar kwam.
Ook de manier  waarop Ruth deze training gaf maakte het dat je je vrij voelde om je eigen verhaal of vervelende situatie te vertellen.
Tijdens de training heb ik ontdekt wat voor persoonlijkheid ik heb, er wordt je een spiegel voor gehouden en nagegaan hoe je op de werkvloer op bepaalde situaties reageert.
Ook de budgettraining en  socialmedia training waren voor mij erg nuttig.
Tijdens een van de trainingsdagen kwam het voor dat we het over de werkwijze van BD hadden, dat sprak me erg aan. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en heb Jennifer Camron, managing director van BD hierover aangesproken. Zij waardeerde mijn assertiviteit en wilde zien wat ik in huis had qua werkervaring.
Ik heb dus 3 maanden met behoud van mijn uitkering mijn werkkwaliteiten kunnen laten zien. Dit heeft geleidt tot een arbeidsovereenkomst en heb ik de kans gekregen om de opleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlening te doen met BD als stageplek.
Ik heb nu gelukkig geen WWB uitkering meer en vind het fijn dat ik weer aan mijn toekomst kan werken.
Ik ben blij dat ik aan dit project heb meegedaan en zou het zeker aanraden aan vrouwen met een WWB uitkering.
Je moet zelf ook erg gemotiveerd zijn en sterk in je schoenen staan. Weten wat je kwaliteiten zijn en je doelen willen behalen.
Dan is BD4Women en het Alleenstaande moeder project echt een aanrader!'' 


Hét ondernemers belang magazine

Maandelijks neemt BD deel aan het ondernemerspanel. Hier discussiëren wij over actuele ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.
Dit doen wij  om op de hoogte te  blijven van de arbeidsmarkt en om op bepaalde situaties in te springen zodat wij de positie voor vrouwen op de arbeidsmarkt kunnen verbeteren.
Reacties en meningen van BD zijn terug te lezen op www.ondernemersbelang.nl
 
Heeft u vragen met betrekking tot een van onze projecten of heeft u onderwerpen gemist in de nieuwsbrief, laat het ons weten.
Ook als u als werkgever interesse heeft in een samenwerking met BD4Women kunt u gerust contact opnemen.
BD4Women BVArgonweg 66 | 1362 AC Almere|036-8454185| info@bd4women.nl  www.bd4women.nl|Kvk 59655674 |

BD Recruitment BV | Argonweg 66 | Almere | 1362 AC