Mine 10 beste tips for bedre helse hos din hund - En hund med en god helse er en GLAD og LYKKELIG hund
Hei

Takk for at du er interessert i det jeg vil dele med deg og din hund.


Mine 10 beste tips for bedre helse hos din hund:

1. Regelmessig og variert mosjon. Gå tur både i skogen og landeveien. Tren gjerne i ulike grener selv om det er en gren du trener mot. 

2. Foring er veldig viktig. Velg så ren mat som mulig, for eksempel vom og hundemat. Hunden er en kjøtteter og er dermed bygget for å spise rått kjøtt og ikke bearbeidet mat.

3. Bli skjent med din hund. Palper over hele hundens kropp for å finne eventuelle kuler, sår og lignende. 

4. Gi tilstrekkelig med vann. La hunden ha fri tilgang på vann hele tiden. En hund som ikke får nok vann kan bli dehydrert. 

5. Få en sjekk av hunden din regelmessig slik at eventuelle problemer oppdages tidlig nok og det blir et mindre problem senere. 

6. Gi hunden din en probiotika kur 1-2 ganger i året. Probiotika er gode tarmbakterier som gjør at hunden får en bedre tarmflora som igjen bedrer hundens helsetilstand. 

7. Gi hunden din tyggeben av riktig kvalitet. Det beste du kan gi hunden (i de fleste tilfeller) er rått margbein. Hvis hunden ikke er vant med rått for og hvis det er en gammel hund anbefaler jeg å ta ut margen i midten da dette bare er fett. For mye fett kan i noen tilfeller gi fettsjokk. Selve benet er veldig fint å tygge på og forebygger tannstein i mange tilfeller.

8. La hunden din løpe og leke med andre hunder. Hunden er et flokkdyr som har godt av både psykisk og fysisk å leke med andre artsfrender. 

9. Klipp hundens klør regelmessig. Blir de for lange endres hundens holdning. Lange klør kan gi mange problemer i bevegelsesapparatet. Hvis du klipper hundens klør for sjeldent vil nerven i kloen vokse nedover. For å få denne til å trekke seg oppover igjen må man klippe kloa kort med hyppige mellomrom (klipp aldri i nerven med vilje). 

10. Pass på hva du gir av godbiter. Gi så rene varer som mulig. Rent kjøtt eller gulerot er fine godbiter. 


Håper dette var interessant. Ønsker du behandling av din hund, ta gjerne kontakt. Se mer om behandling på www.vitaldyrehelse.net 

Hilsen,
Vital dyrehelse v/ Caroline S. Thoreid

Eidsvegen 346, 1925 Blaker

971 39 554
vitaldyrehelse@outlook.com

Vital dyrehelse | Tronrudvegen 54 | 1925 | Blaker | Norge