Ik Natuurlijk - Voeding- en kruiden advies voor vrouwen uit balans
Beste Customer
Ben je heel goed aan het opletten wat je eet of ben je veel aan het sporten maar willen je vetreserves maar niet verdwijnen? Of kom je snel aan als je even niet oplet of minder sport? Wanhopige pogingen om gewicht te verliezen kan heel frustrerend zijn en zorgen voor echte stress in ons leven. In feite is het zo ver dat ik wel kan zeggen dat het gewicht, voor heel veel vrouwen probleem nummer 1 is.
Het is een vicieuze cirkel: het proberen te controleren wat we eten, het slechte gevoel als het mislukt, een schuldgevoel als je even geniet van iets waar je bang voor bent dat het je dik maakt....., omdat de weegschaal niet beweegt..... We straffen onszelf voor het niet "meer in controle te zijn," om daarna weer opnieuw een enorme hoeveelheid lichamelijke stress veroorzaken, die verder een ravage maakt in onze organen. Dan weer op een extreme dieet (nooit gezond) of zo veel mogelijk maaltijden overslaan, en de cyclus gaat verder ...
Herkenbaar? In ieder geval zat ik ook paar jaar geleden in zo'n cirkel. Ik voel me nu al uitgeput als ik dit alleen al schrijf!
Onze eigenwaarde wordt vaak gemeten door wat de weegschaal zegt, en wat je ziet als een ideale vrouw overal om je heen, toch?
Natuurlijk niet, maar dat is wat ik geloofde. Nu weet ik dat als we van onszelf gaan houden en positief denken, gaat ons lichaam in ons voordeel werken . En het gewicht zal dalen.
Natuurlijk is het niet zo eenvoudig, maar het is het de eerste regel als je je eigen lichaamsgewicht in balans wil brengen..
En zeker zonder onnodige stress! Er is een manier om te leven zonder je zorgen te maken over je gewicht en constant te moeten letten op alles wat je mond binnenkomt. Zodra we de vaardigheden in onze handen hebben hoe we het geluk en balans in onze leven vinden, zullen gezonde eetgewoontes (en een gezond gewicht) gemakkelijk volgen.
 
Hier zijn 12 redenen waarom het mogelijk niet lukt om af te vallen
1. Je eet te veel.
Ik zou graag willen zeggen dat je zoveel gezond kunt eten als je wilt, maar helaas is dit gewoon niet het geval. Het lichaam kan niet omgaan met te veel voedsel in een keer. Het is van vitaal belang om de juiste porties op je bord te doen. (Ik zeg meestal: ¼ van het bord moet eiwitten,1/4 koolhydraten(granen) en ½ groenten zijn.) Eet niet meer dan 3 maaltijden per dag en luister goed naar je lichaam!
2. Je eet te weinig.
De angst dat je te dik wordt als je normaal eet weerhoud je om je lichaam een bevredigend gevoel te geven. Als je, zeker in de lunchtijd, niet genoeg eet, gaat je lichaam je naar een uur opnieuw vragen om het eten en dan ga je zoeken en ongezonde tussendoortjes eten. Wanneer je aandacht besteed aan je lunch en behalve een beetje brood met beleg genoeg groente of een maaltijdsalade eet, zul je zien dat je geen tussendoortje nodig heb. Geef je lichaam wat die nodig heeft!
3. Je sport niet op een manier die goed is voor je lichaam!
Omdat iedereen een andere constitutie heeft en een andere leefstijl, is het belangrijk te begrijpen, dat ook het sporten zorgvuldig uitgekozen moet worden. Het zou kunnen zijn dat je te veel doet en je lichaam het meer ervaart als stress dan een gezonde inspanning. Het kan ook zijn dat je de verkeerde soort sport doet die niet bij je constitutie past. Het zou ook heel goed kunnen dat je sport en wel afvalt maar je lichaam verschillende gezondheidsproblemen vertoont waardoor je je toch niet hellemaal fit voel.
4. Je spijsvertering en de opname is niet optimaal.
Je bent niet wat je eet, je bent wat je verteert en absorbeert! Onze darmgezondheid bepaald ons algehele welzijn. De bacteriën en enzymen die in onze maag en darmkanaal aanwezig zijn, helpen ons om ziekte te bestrijden, ons voedsel te verwerken en helpt met het elimineren van afvalstoffen. Wanneer het niet goed gebeurt gaat het afvallen ook niet goed. Ook in dit geval is het belangrijk om uit te zoeken wat de oorzaak van dit probleem is en daar kan ik!je bij helpen.
5. Je kauwt je voedsel niet goed.
Kauwen van jouw voedsel totdat het vloeibaar is zal echt helpen met gewichtsverlies en een betere spijsverterings-prestaties.
6. Je bent gestrest en kun je de balans niet vinden in jouw dagen.
Stress kan jouw gewicht beïnvloedden op een aantal manieren. Langdurige stress-= hoge cortisol, die gekoppeld is aan bloedsuiker onbalans en gewichtstoename rond je middel.
7. Je hebt niet genoeg slaap.
Slapen = reparatie. Als je lichaam voldoende rust krijgt, is het in staat om te presteren.
8. Je hormonen zijn niet in evenwicht.
Als je moe bent, last hebt van PMS, onregelmatige menstruatiecyclus, moeite om gewicht te verliezen, jezelf depressief of angstig voelt, heb je mogelijk een hormonale onbalans.
9. Je bent bang voor goede vetten.
Vrees niet! Goede vetten zijn heel belangrijk voor je hersenen en voor het maken van hormonen. (Dus je begrijpt wel waarom velen die lijden aan hormonale onevenwichtigheden meestal een vetarm dieet eten) en je hart. Het lichaam gebruikt eigenlijk de goede vetten en zij zullen je helpen om uw LDL-cholesterol te verlagen.
10. Je lever is traag en heeft een goede reiniging nodig!
Als je je laag, moe, en humeurig voelt en je voeding bevat alcohol, koffie en suiker, moet je je lichaam een ​​pauze geven. Wanneer je lever traag is, worstelt hij om de stoffen / toxinen / hormonen efficiënt te verwerken. Dit leidt tot de opbouw van giftige stoffen die onvermijdelijk leiden tot gewichtstoename. Je zou kunnen profiteren van een juiste voeding en kruiden advies om je lichaam te helpen zich te ontgiften.
11. Je eet niet juiste voeding
Omdat iedereen anders is, heeft iedereen een andere voeding nodig. Je denkt dat je gezond eet maar toch blijven de pondjes hangen....Doordat je weet welk voeding bij je hoort en welk niet,  maak je grote kans om in balans te komen met je lichaam.
12. Je let op gebruik van suikermaar... weet je dat er heel veel verkeerde zoetmiddelen en verborgen suikers tot beschikking zijn die er juist voor zorgen dat je aankomt zonder het te weten?
 
Zoals je ziet, is het van essentieel belang om je voeding en leefstijl aan jouw eigen natuur aan te passen , wil je in balans komen en blijven. Daar heb je vaak wat hulp en begeleiding bij nodig.
 
Mocht een van deze symptomen je bekend voorkomen en wil je hierbij geholpen worden klik danhier.Om je doel te bereiken sta je samen sterker dan dat je het alleen gaat proberen. Zo voorkom je een terugval of teleurstelling.
Recept van de maand:
Gekruide aardappelpasteitjes met wortel
4 porties:
6 rode aardappels
2 flinke wortels
1 1/2 eetlepel zonnebloemolie
1 eetlepel zwarte mosterdzaadjes
1 theelepel kurkuma
1 eetlepel madras kerrie poeder
1 bosje vers gesneden koriander
3 bosuitjes fijn gesneden
Was de aardappels goed en kookt ze in het schil gaar. Was en raspt de wortels. Doe de olie in de koekenpan, en voeg de mosterdzaadjes toe. Als ze beginnen springen, voeg de kurkuma en geraspte wortels. Bak ze op een lage vuur tot dat ze slap zijn. Roer de kerriepoeder en zout doorheen. Wanneer de aardappels gaar zijn, giet de water weg en stamp ze goed. Roer dan de wortel goed doorheen en voeg koriander en uitjes er bij. Nogmaals goed door roeren. Maak van een mengsel pasteitjes van de grote van je hand. Bak in sesam olie. Ze zijn heerlijk met bieten raita en bittere bladgroente salade.
Een Ideale en heerlijke maaltijd voor dit seizoen  en voor iedereen die wil genieten van lekkere eten zonder schuld gevoel :-)
 
 
 
Mogelijk gemaakt door Vistaprint. E-mailmarketing voor kleine bedrijven.
E-mailmarketing Probeer het GRATIS
Ik natuurlijk | Achterhaven 69 | 1135 xs, Edam | Edam | 1135 XS