Ik natuurlijk - voeding- en kruiden advies bij spijsverteringsstoornissen
Beste Customer
Over de detox of het ontgiften van het lichaam praten mensen het hele jaar door, maar wist je dat het reinigen het lichaam in het voorjaar de natuurlijke instincten van het zuiveren en vernieuwen ondersteunt? Het vroege voorjaar is een periode van felle nieuwheid - een geweldige tijd om jezelf te verfrissen, terwijl jonge groente om je heen aan het ontkiemen is. De lente is het natuurlijke detox- en reinigings seizoen en is de beste tijd om het rijke voedsel van de winter te verruilen voor lichtere opties, die het verstopte systeem doorspoelen!
In het begin van de winter en in het nieuwe jaar, hunkert je lichaam naar zwaar voedsel zoals gestoofd vlees, stampotten, boterkoek, speculaas, en andere rijke lekkernijen. Deze zware voedselsoorten helpen je je te isoleren tegen de kou.
Als het voorjaar geleidelijk opwarmt, blijven deze voedingsmiddelen mogelijk hangen in je vetweefsel, als kleverige en zware substanties.
Nu de dagen weer langer worden, bereidt je lichaam zich voor op de lente, door het vrijgeven van overtollige vetten en suikers. De lente is de ideale tijd om die winterbagage er uit te werken, want het mechanisme van je lichaam is klaar om zich te reinigen. Het late-winter-lichaam is onrustig van de kou en kan depressief worden van een lang aanblijvende winter. Ontgiften helpt je om door te breken in de groene lente glorie.

Als de winter-overdaad wegsmelt, worden de giftige stoffen gevangen in ons vetweefsel en in de bloedbaan. De smakelijke stamppot en andere winterkost beginnen te voelen als overdaad of zelfs misselijkmakend. Terwijl we in het midden van december gemakkelijk een stuk of twee chocolade taarten konden verslinden, laat het nu een verschrikkelijke nasmaak achter en er wordt er ook nog slijm aangemaakt in je lichaam. Als je gemerkt hebt dat je meer hoofdpijn hebt, frustratie, ischias, of je gewrichten voelen pijnlijk aan, dan ervaar je de gevolgen van je keuzes en hun weg naar buiten.
 
Recept van de maand
Bieten-wortel detox sap
Deze felgekleurde reinigende drankje biedt de zoetheid van bieten, appel en wortelen, het zoutgehalte van selderij en de peperige boventonen van radijs, knoflook en zwarte peper. Peterselie geeft een verfrissende vleugje groen. Je voelt je in harmonie met de vernieuwende trillingen van de lente wanneer de zuiverende smaken jouw lichaam bij het seizoenswerk helpen. klik hier voor het recept
Waarom detox sap werkt?
Detox sap helpt het lichaam bij het vrijgeven van vetten, suikers en toxines. Elk ingrediënt in het recept werkt neutraliserend voor de symptomen van ontgiftten die nu kunnen worden ervaren, terwijl het ook een goede basis is voor de lente.
Bieten, radijs, appel, kurkuma en knoflook reinigen de lever en de galblaas - organen en weefsels die hard werken om opgeslagen vetten en suikers af ​​te breken. Het pigment dat bieten hun heldere kleur geeft helpt de toxines van alcohol en pittige hapjes te neutraliseren en de samenstelling van bloed te balanceren. De beta-caroteen in wortelen koelt het bloed af en kan leiden tot een koelend effect in de ogen, die ontstoken kunnen voelen, jeuken en geïrriteerd kunnen zijn, wat gebeurt als het lichaam de vetten loslaat. Bèta-caroteen is ook een belangrijke voedingsstof om de seizoensgebonden depressie tegen te gaan, omdat het helpt de huid zo veel mogelijk zonlicht te absorberen tijdens de winter. De appel helpt de cholesterol, toxines en zware metalen teverminderen. Bittere bladeren zoals andijvie stimuleren herstel van de spijsvertering, reinigen de lever en het bloed. De bladeren zijn ook rijk aan vezels, mineralen en vitaminen.
Wanneer je zelfs meer last hebt van slechte spijsvertering zijn zwarte peper en knoflook krachtige kruiden die de spijsverteringsvuur helpen weer op te bouwen. Bieten en rauwe knoflook spoelen en reinigen de darmen. Selderij en peterselie spoelen de urinewegen en het hele lichaam van stilstaand watergewicht. Knoflook, zwarte peper en selderij spoelen de poriën van de huid, die droog kan aanvoelen en geïrriteerd kan zijn, of gevoelig voor puistjes als het lichaam aan het reinigen is. De scherpte van zwarte peper is ook een hart stimulerend middel, dat helpt bij omzetting van gifstoffen in weefsels. Het vernietigt ook slijm en is een goede long tonicum, het versterkt je immuunsysteem voor de wisselende temperaturen van de vroege lente.
Wil je meer weten over de noodzaak van reinigen en heb je behoefte om meer te willen weten over de genezende eigenschappen van voedsel en hoe je ze kan gebruiken? Kom op 30 maart en 6 april op mijn kookworkshop "De apotheek in je keuken" - er zijn nog twee plaatsjes vrij! Mocht je een behoefte hebben om nu eindelijk te willen weten wat is de oorzaak van je gezondheidsklachten en hoe je met behulp van verandering van de voeding je zelf kan beter maken - maak dan een afspraak met me. Bij een persoonlijk advies krijg je:
* kennis over je constitutie en conditie
* inzicht in de oorzaak van je gezondheids probleem
* vaardigheden om de oorzaak aan te pakken en jezelf in balans te brengen
Mogelijk gemaakt door Vistaprint. E-mailmarketing voor kleine bedrijven.
E-mailmarketing Probeer het GRATIS
Ik natuurlijk | Achterhaven 69 | 1135 xs, Edam | Edam | 1135 XS